Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Talvelõpu väljasõit Kütiorgu
26.03.2011 00:00

Vaatamata sellele, et kalendri järgi oli juba viis päeva tagasi kevad saabunud, käisime Fotolubi seltskonnaga Kütiorus talvemõnusid nautimas. Ilm anti meile kaasa kaunis ja talvine - saime tunda nii tuult ja tuisku kui ka mõnusat päikesepaistet.
Startisime oma retkele laupäeva hommikul TTÜ hoone eest ning tee peal võtsime kehakinnitust. Lõunaks olime Kütiorus ning sport võis alata - kes sõitis lumelauaga, kes suusatas. Vahepeal soojendati keha ja peletati nälga kuuma tee ning pirukaga. Vapramaid sportijad ajas mäelt minema alles õhtupimedus.
Öömaja pakuti meile Seto Turismitalus, kus valmistasime ise õhtusöögi ning nautisime saunamõnusid.
Aga küsime nüüd muljeid fotoklubi liikmetelt, kes väljasõidust osa võtsid.

Marko- Fotoklubi pikaajaline liige ja eestvedaja

1) Seekordsel Fotoklubi väljasõidul ei tehtud väga palju pilte, mida Sa arvad, miks see nii oli? Kas fotoklubi üritustel peaks põhirõhk olema pildistamisel?
Minu puhul oli näiteks selline teema, et sattusin lumelauasõidust liiga vaimustusse ja kui pildi tegemise peale mõtlema hakkasin oli juba peaaegu pime ja hakati mäge sulgema. Olin sel hooajal esimest korda normaalse mäe peal. Korra olin sattunud ka Valgehobusemäele, aga seda ei nimetaks ma mäeks, väike kelgunõlv pigem :) Kuna Johan tatsas terve päeva mäel ringi seljakott fototehnikaga seljas, siis ei muretsenud väga, et pilte vähe saaks. Tal oli aega meid pildistada küll iga nurga alt :)
Kas rõhk peaks rohkem olema pildistamisel? Arvan, et õigem on leida kesktee ürituse kontseptsiooni ja pildistamise vahel. Antud ürituse puhul oli eesmärk ka talvemõnusid nautida ja osadel oli peamine tähelepanu lumelauasõidu selgeks õppimisel. Ja eks sellest kõigest siis sai midagi ka pildikujul jäädvustatud.
Võimalus lumelauahüpetest reportaazi teha oli kõigil olemas, iseasi kui palju seda keegi kasutas.

2) Mis Sulle väljasõidul kõige rohkem meeldis ning mida teeksid teistmoodi
Meeldis see, et ilm oli vahelduv. Päris mitu korda jäime lumepilve alla. Tänu sellele kattus juba kevadiselt jäiseks muutunud mäenõlv koheva 5 cm paksuse lumevaibaga:) Hiljem jälle paistis päike ja ilusad päikseloojangu värvid nägime ka ära! Järgmine kord võiks päeva varem alustada, siis jõuaks peale lauasõidu ka pildistamisele rohkem tähelepanu pöörata. Ja kui juba nii kaugele on sõidetud, siis võiks natuke ka pühapäevast programmi mõelda, mitte kell 9 asjad kokku panna ja Tallinna tagasi vurada.

Tiina- Fotoklubi üks värskematest liikmetest ja värskematest lumelauatajatest :)

1) Mis Sulle Fotoklubi suusa- lumelauareisist kõige rohkem meelde jäi ja meeldis?
Eks ikka hää seltskond, pikk kuid meeleolukas autosõit, muutlik ilm - kord imeline päiksepaiste, siis jällegi paks tihe lumesadu. Muidugi veel lumelaual sõit ja tõstuki käest materdada saamine ning loomulikult õhtune söögitegemine ja saunamõnu.

2) Kas tuleksid järgmisel aastal uuesti ning mis võiks siis olla teistmoodi?
Järgmisel aastal võiks varem kohale jõuda, et saaks rohkem mäe peal olla :)


Johan- Fotoklubi pikaajaline liige

1) Sina olid käesoleva aasta Kütioru reisil ainuke, kes ei suusatanud ega sõitnud lumelauaga. Kas see oli hea, kuna said keskenduda pildistamisele, või oli kahju, et teistega koos sportida ei saanud?
Juhtus seekord tõesti nii, et lauaga mäele ma ei tulnudki. Tallinnas oli mul pärast pikka nädalat motivatsioonikriis ja millegipärast arvasin, et väga ei viitsi Kütioru tasasel maalapil lauaga sõitmist mängida. Kuid kohapeal teisi vaadates tuli küll sõiduisu peale. Aga vähemalt sain selle eest pilti teha ja teisi aidata. Väga pettunud ei ole, aga mõned sõidud oleks võinud teha küll.

2) Mis Sulle ürituse juurde meeldis, mida oleksid teinud teismoodi?
Saun on alati hea, sellega on raske mööda panna. Majutuslahendus oli seekord parem kui kunagi varem - peomaja ja magamistoad eraldi hoonetes. Söök oli hea, nagu alati. Mida oleksin teinud teistmoodi? Ilmselt oleksin lumelaua kaasa võtnud :D


Rohkem pilte saab vaadata SIIT!

tekst Kadi Vaher
fotod Johan Viirok
TTÜ Fotoklubi 2011

Tagasi
webmaster