Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Kolmteist kaamerat seiklesid sügisretkel
26.09.2009 16:55

Kui me laupäeval kokkulepitud ajal kokku saime, oli hommik sügiseselt niiske ja udune. Ees ootas matk, millist Fotoklubi ajaloos veel õieti pole olnudki.

Nagu meile läbi Harju-, Rapla- ja Pärnumaa Soomaale kulgeval marsruudil selgus, oli sügis saavutamas endale nii iseloomulikku rohe-kolla-punast nägu. Ilm ei olnud meie esimesse sihtpunkti, Hüpassaare matkarajale jõudes kahjuks paranenud. Ilma ei pidanud kuidagi meie kokkuleppest kinni, aga leppisime, vähemalt ju pussnuge ju ei sadanud.

Hüpassaare laudtee kulgeb läbi Kuresoo raba, põikleb arvukate laugaste vahel, jookseb üle väiksemate rabasaarte ning lõpuks jõuab kollimetsa. Hea õnne korral võib seal isegi mõnd karu kohata, nagu minuga paar aastat tagasi juhtus. Tänavu kahjuks tutvust uuendada ei õnnestunud- raba ja mets oli fotograafide kilkeid täis.

Peale mõnetunnist jalutamist ja kerget kehakinnitust istusime jälle masinatele ja võtsime suuna sellesama suure rabamassiivi põhjaküljele, eesmärgiga jõuda Toonoja külla. Külaks on muidugi seda rabade ja metsade vahele peitunud kohta raske nimetada, kuivõrd püsti seisab seal veel ainult üks eluhoone ja vana suitsusaun, needki tuult eemale ei hoia. Küla on kolmest küljest piiratud rabaga, põhjast on selle elanikke võõraste eest juba kiviajast saati kaitsnud Navesti jõgi.

Aga me oleme Tallinnast! Mis mingi jõgi meile teeb, sumpasimegi läbi. Kuigi vesi oli ikka päris külm, soosis sügisene veeseis meid ning jõeületuseks valitud koolmekoha sügavamas osas said jalad ainult poole reieni märjaks. Paras karastus enne pikemat matkamist Mardi tallu. Kes tegi tempot, kes oli seente peal väljas.

Õhtused märksõnad: suits, lõke, suits, risotto, sügis, pilved, pilkane pimedus, taskulambid, küünlad, statiivid ja kaamerad, vahukommid, joonistamine, hirmukarjatused majas, puudesahin, kukeseene-juustukaste, veel pildistamist.






















tekst: Priit Tiganik
fotod: Marko Vilberg

Rohkem pilte saab vaadata SIIT!

Tagasi
webmaster