Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

TTÜ Fotoklubi sai Tudengiteo auhinna!
04.03.2009 09:00

Ülemineva nädala viimasel tööpäeval, reedel vastu iseseisvuspäeva jagati TTÜ aulas iga-aastaseid tunnustusi. Ülikooli 91 aastapäevale pühandatud pidulikul koosviibimisel sai mitmete märkimisväärsete teadustööde ja kultuuritegude ja -kangelaste kõrval esile toodud ka TTÜ Fotoklubi.

Fotoklubi pälvis ülikoolipoolse tunnustuse kui Tudengitegu 2008. Aasta tudengiteoks osutus meie poolt ilmutatud tudengielu peegel, fotoraamat Semestrograafia. Raamat, mis kõneleb sõnadetagi, mis on ühtviisi omamoodi ajaloolile kogum, kuid miks mitte ka viide igavikulisusele. Kiitust leidis ka meie näitusteseeria Subjektiivsed Objektiivid läbi oma jätkupidevuse.

Lühidalt mõtiskledes, mis siis on olnud need mõtted, mis kirjeldatud kõige fantaasiaküllasemas vormis? Olgu nad siis vormitud hõbehallide kõvakaante vahele või asetatud koridoriseinal kõlkuvatele alustele, pilt kätkeb endas alati keelt - mõtet või ideed, mida on märgatud jättes samas alati vaimuruumi vaatlejale. Märgatud siin tudengi poolt ja tudengist endast.

Ülikoolipoolne auhind TTÜ Fotoklubile on tunnustus kuue aasta jooksul tehtud tööle ning on märk sellest, et meie poolt märgatut on märgatud. Edasine on juba asjade kulg oma tavapärasel võnkel, mis toob taas uusi ja huvitavaid lained, mis kunagi ei mineta oma olulisust märgata ja jäädvustada ning teisigi kõnetada.


Christen Puust
Fotod: Marko Vilberg

Tagasi
webmaster