Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Fotoklubi sügishooaja avaretk
12.09.2007 22:48


Kaheksandal septembril kogunesid ca 15 fotoklubi liiget, et sõita edasi Pärnu-Jaagupisse, et maha pidada üks korralik sügishooaja avaretk. Eelnevalt tehti veel Märjamaal väike vahepeatus ja pisteti ühtteist põske ning siis asuti juba edasiste juhtnööride järgi pikki pisemaid teid sihtkoha suunas liikuma. Ees ootas meid ühe fotoklubilase suvila, ümberringi laiumas põllud, tihedad metsad ja mõnus leviauk.


Puhati veidi sõidust ja söödi üks kosutav supp ja trall võis peale alata. Esimese asjana jaotati klubilised gruppidesse ja saadeti foto-orienteerumisele. Rohkem oli tegu kreatiivsuse proovilepaneku kui asukohamääramisega. Sai tossuseentega hullatud ja kaevatud ja aktifotot tehtud. Külmaks ei jätnud vast kedagi. Hiljem õhtul vaadati üheskoos ka eri meeskondade fotosaaki.



Veidi enne pimedat asusid Priit ja Riho ka kõrvalasuvale platsile miskit askeldama, kaevasid augu ja tegid lõkke ja painutasid mingeid toikaid ja sahmisid presendiga – indiaanisaun! Kolm vapramat käisid ära ka ja tõestasid et saab tõepoolest naabri põllu serval leili visata kui isu peal.

Kui väljas juba päris pime, pandi selga soojemad riided, võeti kätte eelnevalt prepareeritud potid ahjukartulite ja küpsetusootuses vorstidega ja asuti paari taskulambi valges läbi öise tiheda metsapadriku mingi müstilise lõkkepaiga poole sammuma. Tee peal tekitasid elevust ka kuulmisulatuses mürgeldavad metsaloomad – siinseal oli kuulda oksaraginat ja lehtede sahinat. Lõpuks leitis siiski eksimata ka metsa keskel asuv lõkkeplats kuhu mõned olid juba eelnevalt ette läinud ja lõkke ülesse teinud. Koos grilliti ja naljatati ja lasti end seni mugavalt tundnud ristimata entusiastidel-juhatuse liikmel trikke teha. Öösel taoti veel pikalt kaarte ja jäädi lõpuks tudile.



Usinamad käisid veel järgmine päev lähedalasuvaid rabasid uurimas ning mere ääres viimast päikest piilumas, kes rohkem väsinud, vurasid vaikselt koju.






Oli igati vavha! Tänud tulemast ja järgmise kohtumiseni :)


Pilte orienteerumisest ja muudest seikadest varsti ka galeriis.


Jutt:
Tõnu Tunnel
Pilt:
Lauri Laineste, Tõnu Tunnel
Tallinn 2007

Tagasi
webmaster