Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Fotokonkurss "Tudengituba"
12.02.2007 11:11

Oled üks korralik tudeng? Kuidas sa elad? Kus sa elad? Mis on need rõõmud ja mured, mida sa sooviksid oma elukohaga seoses esile tuua? Mis on sinu elukohas eripärast, teistsugust? Kellega sa koos elad? Millised on sinu toanaabrid? Mida nemad oma toas teevad? Mida sa üldse oma toas teed? Kas sulle seostub mõistega "Tudengituba" veel midagi peale su eluaseme? Ehk pead tudengitoaks mõnda audikat, laborit?

Pildista oma vastused ja saada meile! Meie peasponsori Fotoluksi poolt on välja pandud tuhandete kroonide väärtuses kinkekaarte esikolmikule (1. koht 2500.-, 2. koht 1500.- ja 3. koht 1000.-), lisaks esikohale kast mõnusat Pilsnerit A. Le Coq'i poolt. Välja jagame ka õlle- ja siidrikastide kaupa lohutus/lisaauhindasid nendele töödele, mis züriile eriti silma jäänud, kuid päris esikolmikusse ei mahtunud.

Lae pilt üles siit, kuid enne loe kindlasti läbi allolevad reeglid, kindlustamaks selle, et sinu pilt vastab nõuetele ja saab osaleda konkurssil. Soovitatavalt sirvi meie veebist ka Kasulikku lugemist, see jagab soovitusi, kuidas algaja fotograaf võib lihtsate vahenditega pildi talutavust suurendada. Sealt leiab ka lühikese jutu, kuidas pilte väiksemaks teha.





Reeglid:

  • Tallinna Tehnikaülikooli Fotoklubi korraldatavast fotokonkursist on osa võtma oodatud kõik TTÃœ, TLÃœ ja teiste pealinna ülikoolide üliõpilased.
  • Pilt peab kujutama tudengituba, kuid selle sõna täpse lahtiseletamise jätame iga autori enda fantaasia mureks. Selgituseks niipalju, et tudengituba võib tähendada palju erinevaid katusealuseid: tillukest ruumi ülerahvastatud, räpastes ja amortiseerunud ühikates, sõpradega üüritud korterit Mustamäel või Kristiines, tuba vanematekodus või, miks ka mitte, mõnda eriti armsaks saanud auditooriumit või laborit.
  • Võistlustööna esitatav pilt ei tohiks olla väga staatiline ja elutu. Tähtis on meeleolu ja fiiling, mida sinu jäädvustus edasi annab. Järelikult peaks pilt kajastama ka elu ehk tudengielu, mis vastavas ruumis toimub.
  • Kui sa tunned, et pole fotograafias veel väga kõva käsi, võiksid läbi lugeda soovituslikud tehnilised ja kompositsioonialased soovitused siit. Toonitame, et tegu ei ole pildistamisreeglitega, vaid soovitustega, mis aga üldjuhul töötavad väga hästi igas olukorras ja muudavad pildi talutavamaks.
  • Iga üliõpilane võib lisada kuni kolm pilti JPG formaadis, pildi pikim külg võib olla maksimaalselt 700px pikkune, niiet klõpsuta kasvõi oma taskutelefoniga. Piltide vähendamise jutt asub siin. Võistlustööd pannakse huvilistele vaatamiseks Fotoklubi veebi üles. Pilte on lubatud ainult minimaalselt korrigeerida (värvid, levelid), lavastused on lubatud.
  • Piltide üleslaadimine lõpetatakse 25. märtsil kell 24.00. Züriisse kuulub peasponsori Fotoluksi ja Fotoklubi esindajad. Hinnatakse meeleolu ja emotsionaalsust, kunstilist ja tehnilist taset. Tulemused avaldame 28. märtsi fotoloengus. Võitjatega võetakse ühendust. Tulemused ilmuvad ka Fotoklubi veebi.
  • Auhindadeks on muidugi igavene kuulsus ja sära, lisaks meie peasponsorilt ja toetajalt Fotoluksilt kinkekaardid vastavalt kohale 2500, 1500 ja 1000 krooni väärtuses. Lisaks on A.LeCoq esikohale välja pannud kasti maitsvat Pilsnerit. Kastidekauaupa õlu ja siidrit jagatakse välja ka lohutusauhindadene neile töödele, mis zürii arvates paistavad teistest oma originaalsuse ja uudsuse poolest välja.
  • Osavõtja vastutab enda ja piltide kohta esitatud andmete õigsuse eest ja kinnitab, et ta on konkursile saadetud piltide autor.

  • Piltide üleslaadimine



    TTÜ Fotoklubi

    Küsimusi?
    Plakat: Tõnu Tunnel
























    Tagasi
    webmaster