Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Fotonäitus sarjast Subjektiivsed Objektiivid „Back to the roots”.
04.10.2005 11:10

Et teada saada, kes sa oled ning kuhu sa lähed, pead sa teadma kust sa pärit oled. Nii ka fotograafia puhul. Meie seitsmes näitus sarjast Subjektiivsed Objektiivid, mis kannab pealkirja „Back to the roots”, toob Teieni fotograafia tema ehedaimas vormis – mustvalgena.

Digitaalfotograafia on vallutanud pea kogu tavakasutajate turu ning muutnud inimeste arusaamu pildialbumist kuni ilmutamiseni välja; selle headus on meie arvates põhjendatud, sest tavakasutaja jaoks on primaarne fotode sentimentaalne väärtus. Teiseks on digitaaltehnika just see, mis toob tulevikus fotopisiku saanud huvilise kvaliteediotsingutes algupäraste fotograafialiikide juurde. Nii on alustanud ka paljud TTÜ Fotoklubi liikmed.

Tänaseks päevaks on TTÜ Fotoklubi korraldanud 9 näitust või rändnäitust. Seekordne näitus koosneb ainult mustvalgetest fotodest, mis on iga autori poolt isiklikult hoolikalt paberile suurendatud ning filmid ilmutatud.

Olgu juba etterutatult öeldud, et tulevikus on säärase näituse korraldamine digitaaltehnika pealetungi tingimustes üpris suur väljakutse just fotokeemia, filmide ja paberi vähese kättesaadavuse tõttu.

Toonitamaks mustvalge fotograafia ehedust ning tema seotust hõbedaga, oleme alusteks valinud roostevaba teraspleki, mis oma metalse läikega veel enam mustvalgeid teoseid võimendavad.

Samamoodi rõhub SO7 kvaliteedile. Näitusel on väljas vaid 20 fotot, igaüks eri alusel, jättes igale teosele oma ruumi. Üks mustvalge fotograafia parimaid omadusi on tema mittetäiuslikkus, mis puhub teostele elu ja õhku sisse, räägib paremini nende saamisloost. Mitte vähem oluline on see, et nende fotode autoriteks on TTÜ üliõpilased või vilistlased. Tehnikatudengid, kes peavad oluliseks enda mõtete väljendamist, muutes nad sotsiaalselt aktiivseteks, interaktsiooni pooldavateks isiksusteks.

Loodame, et igaüks Teist leiab meie näitusest midagi iseenda jaoks. Pildid räägivad iseenda eest. Meie eesmärk ei ole anda vastuseid – meie eesmärk on anda mõtteainet.

Näitus on vaatamiseks väljas II-korpuse koridori seinal 3-28.10.2005

Alates 28.01.2006 on näitus üleval Tallinna Ülikoolis, peamaja 2-l korrusel (endine Peda peamaja)!

Rainer Sternfeld
TTÜ Fotoklubi
2. oktoober 2005

Tagasi
webmaster