Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

TRIPOD night e. enneolematu valguskupli otsingutel
04.02.2005 23:22

Ühel jaanuarikuu pimedal õhtul tuli listi kiri: "kuidas oleks, kui võtaks reedel, 4.veebruari õhtul kaamerad ja kolmjalad ühes ja läheks linna peale pildistama/chillima?" Idee oli igati tervitatav! Omapäraseks tegi selle ürituse Tallinna vanalinna kohale konstrueeritav enneolematu valguskuppel. Seda imet tuli oma silmaga kaema minna.

minut.ee kirjutas: "3.-6. veebruaril 2005 võib neljal järjestikusel õhtul kl 18-21 imetleda valguskuplit Tallinna vanalinna kohal. Valguskupli idee pärineb Hollandi arhitektilt Winy Maas'ilt, kes pakkus selle välja Hansalite 2004 workshopil. Valguskuplit näeb Tallinna erinevatest paigust, all-linnast kõrguva kuplina, Toompealt aga laiuva valgustekina. 4-päevane installatsioon on esimene omalaadne maailmas.

Huvilised kogunesid 19:00 paiku Mustamäel ja suundusid sealt edasi südalinna poole. Järgmine kontrollpuntk oli Raekoja plats, kuhu oli kaamerate ja kolmjalgadega kokku tulnud rohkem kui tosin fotohuvilist. Paraku aga ei õnnestunud meil näha seda enneolematut valgusmängu, kuna oli liialt tuuline ja õhupallid jäeti taevasse laskmata.
Edasi suunduti Tallinna ülalinna linna tulesid kaema. Ilmataat ei soosinud meie ettevõtmist ja kippus valusalt sõrmeotsi näpistama. Selletõttu võtsid osad hoopis pubid sihiks.

Kuna järgmise päeva varahommikuks oli plaanitud fotoklubi Setumaa reis, siis suundusid Lauri ja Marko kaubareisile. Vahepeal hakkas aga võrsuma idee minna autodega kuhugi linnast välja ja võimaluse korral ka mõni pilt teha. Kaubareisilt naastes ja linna jõudes oli meid järgi jäänud u. 8 isikut ja suund võeti Piritale, kus kaamerasilmade tähelepanu köitis udu sisse mattunud teletorn. Jõuti ära käia ka Muuga sadamas ja ehitatavas söeterminalis (kus tegelikult ei tohtinud niisama uudistamas käiagi, nagu hiljem selgus). Kokkuvõttes oli palju avastamist ja seiklemist!









Jätkuvalt häid ööpilte soovides!
Marko Vilberg

Tagasi
webmaster