Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Sügismatk viis fotoklubilised Puhtulaiule
23.10.2010 00:00

Värvilised lehed, lumi, tuul, lõbus seltskond - 13 fotohuvilist käis sügismatkal.
23-dal oktoobril sai teoks traditsiooniline fotoklubi sügismatk. Teekond viis sel korral Matsalu looduskaitse alale. Start oli laupäeva hommikul TTÜ eest. Ilm oli võtnud talvisemad pöörded ja maapinda kattis kohati juba õhuke lumevaip. Oleks nagu talvematk? Aga siiski kui jõudsime Puhtulaiule, siis avanes meie silmadele kollastest lehtedest kirju metsaalune. Meie eesmärk oli jäädvustada sealset loodust ja käia läbi mõned matkarajad. Seda kõike me ka tegime ja alles pimedatel õhtutundidel jõudsime ööbimiskohta Kukeranda, Algallika külalistemajja.

Laseme aga meie tublidel matkalistel endil rääkida:)

Kadi Vaher - fotoklubi uus liige

- Olid esimest korda fotoklubi sellelaadsel väljasõidul. Räägi mõni meeldejääv hetk sellelt ürituselt?
Mulle meeldis meie pikniku stiilis lõunasöök, kus priimuse peal kartuliputru valmistati ning teed keedeti. Ja kui fotohuvilised avastasid paiga, kus leidus natuke lund, siis umbes 15 minuti jooksul oli kõik see kokku kraabitud ning lumesõda pidades otstarbekalt ära kasutatud :) PS! Loodus oli väga ilus kuldne ning seltskond super.

- Kuidas meeldis õhtune olemine ja mis sellest meelde jäi?
Õhtune olemine oli vahva. Nii luksuslikus ööbimiskohas ei saanudki see ju teistmoodi olla. Meil olid väga head tingimused õhtusöögi valmistamiseks ning selle ühiseks nautimiseks ja esimeste piltide suurelt ekraanilt vaatamiseks. Kindlasti väärib mainimist ka meie isiklik spa, kus sai saunas käia ning mullivannis mõnuleda.

- Kuhu võiks sinu meelest järgmine matk viia ja kuidas suhtud telgis ööbimisse?
Järgmine matk- näiteks Lõuna-Eesti või Pärnumaa (ma pole päris täpselt kursis sellega, et kus juba käidud on). Telgis ööbimisse suhtun ma üldiselt hästi, aga sellisel aastaajal eelistan siiski siseruumides magada.

- Kas said selle pildi, mida enne matka algust vaimusilmas ette kujutasid?
Piltidega on hetkel sellised lood, et ootused on kõrged, aga oskused madalad. Nii et midagi harukordset mul kaameraga kinni püüda ei õnnestunud, aga mõned vahvad klõpsud on ikka olemas:)

Mikk Saaretalu - fotoklubi pikaajaline liige ja üks korraldajatest

- Sina kui kogenud fotoklubi liige räägi mida erilist jäi meelde võrreldes varasemate matkadega?
Seekord tooksin välja huvitava äratundmisrõõmu enda silmaringis. Eelnevalt külastatud koht, kuid märksin hoopis teisi asju. Või oli see illusioon, viirastus? Ma nägin keset metsa silda ja leidsin kommi paki(täis) kus oli silt tänase kuupäevaga, et Vello tuleb täna 23. oktoober.!? :) Meeldejääv oli veel lumesõda ja mullivann koos vahuga. Lisaks nägin metskitse, siga ja hulgaliselt sulelisi. Ahjaa... päris sammalhabet nägin ka(temast on pilt ka).

- Kuidas öömajaga rahule jäid?
Vast parim, mida selle raha eest eales näinud olen. Loodan siiralt et keegi seda kohta ei levita ja ärge sõpradele edasi soovitage :) Selle võiks üldse maha vaikida kus see täpsemalt on :)

- Mida järgmisel matkal teistmoodi sooviksid teha?
Teeks 2 päeva ja telliks eelnevalt parema ilma. Võiksime natuke rohkem eeltööd marsuudi osas teha - siis oleks ilus.

- Kas said selle pildi, mida enne matka algust vaimusilmas ette kujutasid?
Jah sain, aga film on veel ilmutamata. Ehk ise veel paberil näinud ei ole:)













fotod: Marko Vilberg

Rohkem pilte saab vaadata SIIT!

Tagasi
webmaster