Uudised Info Liikmed Galerii Kasulikku lugemist Viited

Kopli liinidega sinasõbraks
26.04.2007 00:48

Ajakirjanduses on Kopli liinid tekitanud elevust alati, viimase poole aasta jooksul aga veel enamgi, seoses võimaliku uue elamurajooni rajamisega olemasoleva maa peale.
„Fotograafiliselt rikkalik materjal”, mõtlesid mõned Fotoklubi liikmed, „peaks minema pildistama”. Mõeldud-tehtud.

20.aprilli õhtupoolikul, reedel, kogunes umbes 15 inimest majandusteadukonna hoone ette, et astuda Kopli liinide identiteediga näost-näkku, otsekontakti, midagi ilustamata.

Räämas, mahajäetud hooned, aknatrellid, üle-oma-finantsvõimete-autod ja põhi-kukub-alt-ära-autod, asotsiaalid, purjus töömehed ja nende karmi käega naised, süstlad vedelemas, graffitihakatised seintel. Huvitavat tänavafotograafia materjali tegelikult päevadeks, kuid antud olukorras vaid paariks tunniks. Mis tõmbab paremini tähelepanu kui kamp noori, fotoaparaatidega, pealtnäha eestlasi töönädala viimase päeva õhtul?

Ei läinud palju aega mööda, kui üks härra, kes ilmselgelt oli häiritud meie kohalolekust, ei pidanud paljuks visata üht fotojahil osalejatest 2 telliskiviga. Soojade soovidega ja ikka sõbramehe poolest. „Puhtas vene keeles”. Õnneks keegi pihta ei saanud ning jõudsime veel pärida, ega ta end uudistes näha ei taha, enne kui ta päris ära läks – garaaži, mille korsten oli 2m üle katusepinna ning millest tuli tihedat ja valget suitsu. Hmm... huvitav, millega nad seal küll tegelesid?

Leidus ka palju sõbralikumaid kodanikke, kes tahtsid lihtsalt poseerida ning mõne väljaande esikaanele end sokutada.

Kogu ülejäänud Kopli-visiidi ajal oli meile „lahkeks liitlaseks ja geodeetilise ekskursiooni läbiviijaks” nn kohalik autoriteet hr. Morozov. Rääkis meile oma eluloost ning kuidas tema ainuisikuliselt seisab selle taga, et Kopli liinide elamuprojekt seisma pandi. Lisaks näitas ta meile maju, millele andis „isikliku loa” kinnisvaraäriks ja lubas meil need majad ära osta :)

Kahjuks ei olnud hr. Morozov enam nii sõbralik siis, kui pildistamine lõpule jõudis. Vastutasuks „ainulaadse ekskursiooni” eest nõuti raha sigaretipaku ning pudeli õlle jaoks, millest keeldumine ei meeldinud talle sugugi ning püüdis ühe Fotoklubi liikme autosse ronida. Õnneks kõik laabus rahulikult.

Igal juhul on Kopliga kontakt tehtud ning pildistamise jaoks oleks produktiivsemaks ehk osutunud vihmane ilm – rohkem dramaatilisust ning iseloomu. Eriti mustvalgelt. Fotosid Kopli visiidist saab näha SIIN.
Kel tahtmist veel eksklusiivsemaid fotosid saada, on soovitatav liikuda üksinda ning märkamatus riietuses. Veelgi parem, koos kaaslasega, kes Sind töötava mootoriga autos 10m eemal ootab, seni kuni Sa pilte teed.

Järgmiste seiklusteni!

Rainer Sternfeld (sai kokku 7 kaadrit laiale mv filmile)

Tagasi
webmaster